top of page
BUSINESS CASE OF A CORPORATE COMMUNITY

WOMEN INSPIRING THE FUTURE

Opdrachtgever: Tine Bourgeois, Head of Business Development and Philantrophy

Organisatie: BNP Paribas Fortis Wealth Management


Uitgangsvraag: Wat hebben vrouwelijke onderneemsters specifiek nodig? Hoe kunnen we daar (als bank) nog meer aan tegemoet komen en hoe kunnen we meer dames stimuleren om te  ondernemen? 


Opdracht: Organiseer een netwerk op vrouwelijke wijze, voor onze klanten top-onderneemsters, met als doel: inspireren en activeren. 


Looptijd: 3 jaar, 3 bijeenkomsten per jaar (mei 2017- mei 2020)


Doelgroep: 300 top-onderneemsters


Out-come na 1 jaar: 3 netwerkavonden met 80 Belgische toponderneemsters uit diverse sectoren, samenwerkingsinitiatieven met Hilde Crevits, Minister van Onderwijs (rolmodellen voor de klas) en  C. V. , een lid van het platform, die een private equity fonds opzet om vrouwen financieel te ondersteunen bij het opschalen van hun bedrijf.


Dixit Tine Bourgeois: "Wij hebben 70 procent van de grote bedrijven in onze cliëntenportefeuille bij BNPPF. En net zoals het cijfer voor totaal België, is slechts één derde van die ondernemers een vrouw. Op zich is dat cijfer niet zo slecht tegenover andere landen, maar het is al tien jaar stabiel. Ik wilde samen met onze vrouwelijke onderneemsters dat cijfer verbeteren. Maar ik had iemand nodig die dit op een zeer vrouwelijke manier vorm kon geven. Want ik ben eerder voor de harde content, de acties, het plan.  En zo kwam ik bij Tamara van She & Company.  Doel van het initiatief is te achterhalen wat het probleem  is en wat de bank –en eventuele anderen- kunnen doen. Dat alles via een platform van toponderneemsters die nadenken en discussiëren over harde content. Het ‘Women Inspiring The Future’-project zag het levenslicht in mei 2017. Gedurende drie jaar, tijdens drie samenkomsten per jaar praten we over wat te doen om vrouwelijk ondernemerschap in België te stimuleren én nemen we op basis hiervan actie."

 

IN DE MEDIA

Tine Bourgeois en Tamara Lenaerts interview in UA Magazine juni 2018

Tine Bourgeois in De Tijd

Artikel in BizCover
 

bottom of page