top of page

SHE & COMPANY

She & Company uncovers hidden potential in your organisation by balancing feminine strengths with masculine qualities.

De helft van het potentieel in de wereld blijft op dit moment onderbenut: de vrouwelijke. Vrouwen én mannen kunnen hun feminiene kwaliteiten nog veel meer inzetten. Een wereld vol uitdagingen roept ook alle hens aan dek: de mannelijke talenten en manieren van ‘doen’ en de vrouwelijke kwaliteiten en manieren van ‘zijn’.

She & Company maakt vrouwelijke kracht en kwaliteiten wakker. In vrouwen en in mannen. In leidinggevenden, in teams en in organisaties. Zo boren we het vólle potentieel aan, in al haar diversiteit.  Een M/V in balans betekent dat je de sleutel hebt tot de toekomst: die van jezelf, je organisatie en je plaats in de wereld.

Dat wakker maken werkt het best in gezelschap, ervaren wij. In company dus. Daarom creëert She & Company krachtige, vrouwelijke netwerken op maat, bieden we onderbouwde M/V-trainingsmodules aan, en brengen we beklijvende, inspirational speeches. Met als doel: voeden en versterken van het vrouwelijke, in samenwerking met het mannelijke.

Mag het vrouwelijke ook in jouw organisatie (nog) meer visibiliteit krijgen? Zou een optimale M/V in balans ook voor jouw team een antwoord kunnen zijn op de huidige uitdagingen? En voel jij ook hoe de toekomst ligt in futuring the feminine

In haar maatwerk voor bedrijven geeft Tamara Lenaerts vorm aan o.a. trajecten bij de Vlaamse overheid, BNP Paribas Fortis Wealth, BASF, VOKA Nationaal en KBC. Vraag She & Company vrijblijvend hoe een aanbod voor jouw organisatie er uit zou kunnen zien!

SHE & COMPANY

TAMARA LENAERTS

Experte vrouwenzaken
Deskundige groepsdynamiek
Handelsingenieur & Theaterregisseur
She & Company - Vrouwencirkels vzw
laDuende - The Pond & The Waterfalls
  • geboren in 1970
  • groot geworden te midden van meisjes en madammen
  • getrouwd met een intuïtieve, wijze man-van-de-wereld
  • moeder van twee bevlogen, ondernemende jonge vrouwen

  • scherp oog voor collectieve wijsheid en co-creatiekracht in leergroepen en teams (www.laduende.be)

  • richtte tijdens de lockdown-jaren twee vzw's mee op: www.vrouwencirkels.be en www.thepondandthewaterfalls.be

  • organiseert women-only events vol prikkelende proeverijen (www.fluisterfestival.be)

  • voelt zich thuis zowel bij proffen en bankiers als bij kunstenaars, therapeuten en sjamanen

  • was in vorige levens zéker een witch en een warrior

  • gepassioneerd door futuring the feminine, de missie van She & Company

TAMARA

Tamara Lenaerts is geboren in een Antwerps vrouwennest. Ze liep school in de tijd dat er nog nonnen waren. Ook bij de scouts was ‘gemengd’ toen nog een exotisch begrip. Voor haar kleurde het leven en de wereld vrouwelijk. Tot ze koos voor een richting waarmee je ‘baas’ kon worden. Meisjes waren bij handelsingenieur in de minderheid en gedurende haar vijf studiejaren had ze welgeteld één vrouwelijke prof.

 

Desalniettemin behaalde ze aan de UA een Master in Economie gevolgd door een Meesterstitel in de Dramatische Kunsten aan de Toneelacademie van Maastricht. Verschillende opleidingen en een behoorlijke portie levenservaring later, mag ze zich ook experte noemen in Groeps- en Teamdynamica én in Vrouwenzaken.

 

Tamara begeleidt vanuit laDuende reeds twintig jaar vele honderden teams en leergroepen in tal van bedrijven en bij diverse overheden. Wat haar zo getroffen heeft als studente, ziet ze bekrachtigd tijdens haar professionele loopbaan. De wereld is vormgegeven door mannen en vrouwen zijn welkom als ze zich aanpassen. Vrouwelijke kwaliteiten worden weinig gezien en/of niet naar waarde geschat. Niet door mannen, maar ook door vele vrouwen niet. Een fenomeen dat ze zelf maar al te goed kent. Ook zij heeft in de loop der jaren heel wat vrouwelijkheid ingeruild voor een stevige portie manpower. Een set van vaardigheden waar ze, het moet gezegd, nog altijd dankbaar gebruik van maakt.

 

De komst van twee dochters en grote ‘aanpassing aan de mannelijk stijl’ - moeheid hebben haar evenwel geïnspireerd tot het creëren van She & Company. Een eigentijds collectief waarvoor de ‘women only’- communities uit haar kindertijd mee de voedingsbodem vormen.

 

Met She & Company wil ze, samen andere pittige madammen, een bijdrage leveren aan het (terug) wakker maken en (meer) waarderen van het vrouwelijke in vrouwen én in mannen. Om zo te komen tot een meer kloppende M/V balans in organisaties en bij uitbreiding in de wereld.
 

Futuring the Femine has started.

CO-CREATION

In She & Company zit het DNA van vele vrouwen.

 

Om te beginnen die van de vrouwencirkel, waar Rita Devloo, Cecile Osse, Silvia Prins, Saskia Szepansky en Annemie Colruyt deel van uit maakten. Zij stonden mee aan de wieg van deze cirkel én zette mee de vrouwenfestivals op.

 

Toen waren er de mede-bezielsters van het madammencollectief: Annemie Van Eenaeme, Carine Van Hee, Veerle Bovyn en Ine Lammers. Oprechte dank voor jullie tijd, energie en inspiratie! Jullie creëerden samen een krachtige en rijke voedingsbodem. 

 

Gil Renders verdient een aparte vermelding. Zij legde samen met Tamara de fundamenten van She & Company. Mede dankzij jouw bezieling, je oog voor detail, jouw attente fijngevoeligheid en jouw bekommernis om de mannen, heeft She & Company een krachtig en authentiek aanbod ontwikkeld dat gesmaakt wordt door haar klanten.

 

Dikke merci ook aan Els Depoortere, Rhea Lizen en Lotte Alissa Van Boxem om op vrouwelijke wijze mee vorm te geven aan de organisatie.

Vandaag gedijt She & Company in een collectief van straffe mevrouwen en meneren. Tamara co-creëert geregeld samen met collega-experten, met twee van hen heeft ze een duurzame werkrelatie uitgebouwd: Fanny Matheusen en Hade Wouters.

CO-CREATION
Fanny Matheusen Deep Democracy
Hade Wouters The Tiny Office.jpg
CONTACT
bottom of page