di 20 nov. | Het Leerklooster

M/V in balans. Voor vrouwelijke professionals.

Daadkracht, doelgerichtheid en competitiviteit zijn krachtige masculiene kwaliteiten. Tegelijk krijgen ze vaak zoveel aandacht op de werkvloer dat het ten koste gaat van feminiene competenties zoals (durven!) vertragen, onderling afstemmen en lange-termijndenken.
Registration is Closed

Tijd en locatie

20 nov. 2018 09:00 – 17:00
Het Leerklooster, Kloosterstraat 29, 9080 Lochristi, België

Over het evenement

Masculiene kwaliteiten zijn sinds lang de norm. Vrouwen passen vrouwen zich vaak (onbewust) aan aan een mannelijke manier van denken en handelen. Tegelijk zitten ook mannen vaak gevangen in stereotype denkbeelden.

Vrouwen ‘vermannen’ zich en raken uitgeput. Mannen pompen zich op en verliezen de verbinding met hun gevoel. Dat kost veel energie en gaat ten koste van hun dieperliggende potentieel. Als coach of leidinggevende geeft het je veel flow en energie als je moeiteloos kan schakelen tussen een mannelijke en vrouwelijke manier van begeleiden. Je stemt je zorgvuldiger en vlotter af op je coachee en beschikt over een rijk en uitgebreid palet aan coachingsvaardigheden. Daarmee boor je op een vanzelfsprekende manier nieuw potentieel aan. In jezelf én in de ander.

Programma

Dit tweedaags traject heeft een tweeledig doel: enerzijds verwerf je inzicht in je persoonlijke m/v-balans, anderzijds ontvang je specifieke handvaten om die optimale balans te ontdekken en aan te boren bij je coachee, teamlid of medewerkster. Zo boor je onmiddellijk nieuw, onderbenut potentieel aan.

Dag 1: Gender-wijsheid en inzicht in je persoonlijke m-v balans

Zowel de positie van de vrouw als onze kijk op mannelijkheid en vrouwelijkheid veranderen in hoog tempo. Tegelijk leven oude, stereotype denkbeelden diep in ons verder. We gaan aan de slag met vastgeroeste overtuigingen die ons gedrag en denken sturen en laten oude denkbeelden over onszelf los. Vanuit de vrijheid die hierdoor ontstaat, ontdek en exploreer je nieuwe kwaliteiten in jezelf én je collega-deelneemsters.

Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde m/v-begrippenparen, ontdek je het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke manier van kijken en functioneren. Je krijgt inzicht in hoe jij als coach of leidinggevende in eerste instantie reageert en intervenieert en ontdekt welk potentieel (hierdoor) onaangeroerd blijft. Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen maak je jouw slapende kwaliteiten wakker en breid je je palet aan coachingsvaardigheden uit.

Tussen twee opleidingsdagen door ga je met concrete tools en verfrissende inzichten aan de slag in je dagelijkse praktijk. Succesverhalen en nieuwe uitdagingen worden geïntegreerd in dag 2.

Dag 2: Individueel coachen van vrouwelijke kracht en kwaliteiten

Het begeleiden van een vrouw verloopt anders dan het begeleiden van een man. Hoe meer je je bewust bent van je vrouwelijke dan wel mannelijke kwaliteiten en valkuilen, hoe zorgvuldiger en krachtiger je je op de ander kan afstemmen. Daarnaast lopen mannen en vrouwen vaak vast op andere vragen en thema's. We onderzoeken waar mannen op blokkeren en vrouwen zich op voelen leeglopen en gaan aan de slag met de specifieke mv- behoeften die hieraan ten grondslag liggen. Je groeiend inzicht in de balans tussen mannelijke en vrouwelijke polariteiten, zowel in jezelf als bij je coachee of medewerker, maakt van jou een fijnzinnigere en completere begeleider.

Registration is Closed

Deel dit evenement

NEEM CONTACT MET ONS OP

Kerkenbos 79 - 2812 Muizen (Mechelen)

Tamara Lenaerts - 0486/991 725

tamara@she-and-company.be

She & Company co-creëert ook op maat! Vraag vrijblijvend hoe een corporate community, learning experience of inspirational speech voor jouw organisatie vorm kan krijgen.

 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kom meer te weten over onze aanpak.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 She & Company. Alle rechten voorbehouden. Fotografie & design: Lotte Alissa. Collage © Veerle Symoens.
Klik hier voor het privacybeleid van She & Company. Beeldhouwwerk achtergrond: Lebuïn D'Haese. 

  • LinkedIn  She & Company
  • Facebook She & Company
  • Instagram She & Company